1dl havregryn
1 dl teff mjöl
1dl majs mjöl
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1krm salt
1tsk bakpulver
1msk olivolja
1tsk fiberhusk
1-1,5 dl mjölk
Blanda först mjölen och bakpulvret tillsammans. Blanda sedan i resten avingredienserna, ta vätskorna sist.
När man blandat ihop allt ska konsistensen vara som klibbig gröt. Forma till en 10cm lång rulle. Dela i 4 delar med en kniv. Platta till delarna så att de är lika tjocka. Lägg på en plåt och strö lite mjöl över. In i ugnen på 10-15 min i 250 graders värme.
KLART!
Receptet kan varieras i oändlighet med andra sorters frön, mjölsorter, andra sorters vätskor tex rapsolja å vatten beroende på vad man har hemma. Fiberhusk kan även uteslutas.
När ja tog bilden hade jag redan hunnit äta upp det fjärde brödet. ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar